- Thank you received: 0
MIT campus
- A céges bullshit is eszköz. Meg akarsz fenyegetni valaki azzal, hogy nyilvánosan leírod, hogy melyik terméke miért szar? Egy nyílt fenyegetéssel nem érsz célt. Mert akkor már kimondtad, akkor már más megtudhatja, ráadásul tudja mi van a kezedben. Azaz fel tud rá készülni. De amikor a saját embereid is jelentik, hogy komoly gondjuk van azzal, hogy sok termékük negatív értékeléseket kap, fontos lenne a jó referencia, a jó visszajelzés. A pontos értékelés kevésbé publikus, de nálad ott van a friss kutatás.
- Azaz azonosítottál egy gyenge pontot. Nem azt fogod mondani, hogy "kedves Renraku, ha nem adsz jó mainframet én is leírom, hogy az arkológiátok bukás volt". Szerinted érdekelné ?ket? És az, ha azt mondod, ugyanazt az éppen aktuális kiberterminált kezded szidni amit minden második gamer is? Közlöd mennyire szar az MPCP szoftverük és a Deus kapcsán is buktak...
- Bezzeg, ha sugalmazod, hogy a kedvez? mainframe üzlet kapcsán a terminálokat is hajlandó vagy t?lük venni, és mivel megfelel?en karban tartva kevesebb velük a baj, ezért nálad bevállhatnak, ami jó referencia, javíthat a kibertermináljaik megítélésén. Hiszen te jelzed, hogy a karbantartással, kies? id? értékével is számolva is megéri megvenni a terméket, és mellé teszel pár számítást ami ezt igazolja. Ha viszont nem tudunk megegyezni, akkor sok a komplett rendszer kapcsán becsült megtérülésr?l, a kies? id? miatti problémák áráról beszélünk... És másnak is a konkurens terméket ajánljuk. De a Merchandise üzlet is érdekes irány, hiszen sokan ismerhetik meg a termékeiket így.
- Az adj kicsit többet, és cserében t?led vásároljuk a pisztolyt a létesítmény ?reinek jelleg? irány is m?ködhet. Ehhez több pénzt húzunk le egy cégr?l mint a pisztolyok ára, hiszen az alku arról szól, hogy ?k elmondhatják, egy haditechnikai labor is elég jónnak tartja a szolgálati pisztolyt. Ja, épület nyilvános részének ?rzésénél. Pláza?rnek. De attól, hogy nem másra alkalmazzuk azonnal men? lehet és több fogy bel?le. De ehhez az kell, hogy sem a szerz?désb?l, sem a tárgyalásból ne legyen azonnal nyilvánvaló az, hogy ebben egyezünk meg. Ezért úgy kell fogalmaznod, mintha a harctéren idegenekkel m?ködnél együtt, és tudnád az ellenség lehallgatja a rádiót.
Azuminak Anna válasza érkezik, esélyt nem ad, hogy ebbe beleszóljak:
- Ahogy sok Miko találkozott sok Kamival, akit egy-egy helyzetben hívtak, azt találták a Kamik minden olyan kérdést meg tudtak oldani amit egy Miko csak elképzelt. Erre azt mondták, a Kamik mindent tudnak. De ez nem egy adott Kamiról szól, és nem szól arról amit sosem kérdeztek meg. Pedig számukra sokszor Kami egy egy hely szelleme, egy egy más szabad szellem, de a mögöttünk álló totem is. El tudom-e érni azt, hogy anélkül, hogy a személyiségeden változtassak, átprogramozzalak te egy másik lányt szeress? Nem. Mert ez lehetetlen. Nem csak embernek, Kaminak is. Hiszen a két feltétel egymásnak ellent mond. És ahogy sokféle kami mást és mást jelképez, mást és mást tesz, úgy egy-egy kami sem mindenható.
- Sok Kami már itt volt az ember el?tt, és itt lesz az ember után is. A tiszteletnek sok oka lehet, de nem csak az okok, de a tisztelet formái is mások és mások. Van aki el?tted is mélyen meghajol, mert te vagy a Renraku hercegn?je. De könnyen mondod, az a tisztelet a címnek szól és nem neked. Aki téged tisztel az egy normális lányt lát benned. Kami is sokféle van. Van jó, és van gonosz. És igen, van olyan akinek a célja az, hogy az emberek között, azok barátjaként éljen. Nos én is körülbelül annyira örülök a mély meghajlásoknak, a címnek járó tiszteletnek, mint te annak amikor ezt els?sorban Miss Renrakuként kapod meg.
- Mi Kamik az asztrális síkon, a metasíkokon is látunk, ahol minden érzelem, érzés látható. Számunkra ez természetes, így jobban értjük ezt a világot a mágusoknál, mikóknál. De egy-egy kami meg akarja ismerni az emberek világát, akár a mátrixot is. Ott sem vagyunk mindenhatóak. Sok képességünk túlmutat a varázsláson, más Kamik sok varázslatot ismernek. És igen, mi is tudunk elmét olvasni, szívekbe látni mint ahogy egyes mágusok is. Például akit Lexinek hívtok. Szóval valóban mindenki szívébe látunk és meg is érthetjük azt amit ott látunk. És igen, ami felt?n? érzelem azt folyamatosan látjuk.
- De nem csak Miko, hanem Aika a barátom is. A legjobb barátn?m. És sokat tesz értem is, és sok más Kamiért, a mögöttünk álló totemért. És nem kér érte semmit. Nem t?lünk, hanem értünk fél. Ha neki fontos a megánélet, és hogy ne túrjak a gondolataiban, ne fürkésszem ki minden érzelmét, akkor ezt akkor is megteszem, ha nem mindig hallgatok rá. Ha ami fontos akkor is elmondom, ha kényes téma. Mert lehet, hogy nem fürkészek a gondolataiban, elméjében, magánéletében az akarata ellen, és tisztelem ami neki fontos, de nem fogom a legkedvesebb barátomat cserbenhagyni. ? sem hagyna cserben engem. De sok más Kamit sem. És Miko sok volt akkor is, amikor egyikük sem lehetett mágikusan aktív. Hogy ett?l még tartózkodik, lényegtelen, hiszen segít minket, képvisel minket, és felénk is értékeket képvisel. Szóval Miko ?, csak óvatos Miko.
- Amikor fél a változások miatt, nem magáért aggódik, hanem értünk aggódik, és ehhez az értünkhöz ? is hozzá tartozik. Közösséget vállal velünk. Nos többre értékelem ezt sok olyan sámánnál aki éppen csak megfelel Mikonak és a saját céljait kergeti. A varázslástól nem a kiberver védi meg. Kami adhat esszenciát. Totem is. És különben is, sok Kami is képes megörökölni a kibervert, és a mátrix eléréséhez nekünk is el?nyös. De egyel?re nem akar er?s mágikus kapcsot. Mi pedig tudunk várni. És majd a német professzor megmondja neki, hogy hülyeség ezzel kerülgetni a mágikus aktivitást. Aika még taumaturgai órára is beülhet fel?lem.
- Jeff, te pedig jobban odafigyelhetnél az intelre. Miért nehéz ez Aikának? Mert mindig arra kell gondolnia mi az ami neked megy, mi az ami neked nem megy, mert ha téged kell felépíteni ez a sz?k keresztmetszet. Itt a szemed el?tt a kibaszott probléma: Nem tudja a céget sem az egyetemi kutatással, oktatással, sem esetleges más magán projekttel összekötni, sem azzal amit Azumival tervez. Ezért nem lenne esélye egy mozira se, mert azt se tudja milyen kutatások folynak. Laborként kipróbálni, tesztelni a dolgot könny?, és csak sok katona kell hozzá, a cégvezetésben segíteni van ember, de minden azon múlik, hogy ezen felül a te projektedet hogy kell segíteni. Melyik az a céges projekt ami valami egyedit hoz létre, és ott lesz a neved az azt összehozó kutatók között a lányoké mellett? Mert ezen a döntéssen múlik majdnem minden. Aika nem fog most ezzel baszogatni, de én foglak.
- Azt ne mondd, hogy se a plüssdekás, se a tervezett droneja, se amit oktat, semmit nem választanál közös projektnek, hogy ne felesleges plusz terhet jelents, hanem valóban fel tudd mutatni, hogy te is segítettél és letettél valamit a társaidért. Te eddig még azt sem mondod meg mi kellhet neked, mi lehet a projekt amiben benne vagy, így sokfélével kell készülni tízszeres áron, százszoros szívással. Szóval érdemes lenne okosan választanod. Ha még nem végeztél a tárgyfelvétellel akkor érdemes odafigyelni erre is, hogy összeférjen az egyetemmel. Meg felvehetsz pár üzleti tárgyat.
Ránézek Annára:
- Anna, ebbe mindenképpen bele kell szólnod?
- Aika, mivel azt nem tervezted meg, hogy mit akarjon Jeff csinálni ezért biztos nem teszek keresztbe a terveidnek.
- Ha nem tudja, nem akarja jól csinálni amit csinálnék akkor ebb?l csak szívás lesz.
- Tudni biztos tudja mint bármely más dolgot. Belen?. Akarni? Szerintem akarja ?. Van rá 4 jó oka. Egyfel?l ? sem akar veled kibaszni. Másfel?l Azumi sem hagyná, hogy feleslegesen kibasszon veled. Harmadrészt így tudod a legkönnyebben segíteni a céget és az esélyeit. Negyedrészt, és ez fontos szempont. Esztétikai okokból. Ugyanis nekem pocsékul áll, ha dühös vagyok. Szóval szerintem örül annak, ha a meglév? projektek közül választhat.
- Ebben én nem hiszek, egy részét nem is ismeri...
- Jeff, ugye attól még nagyon szimpatikus a kínálat, igaz?
- Mondtam, hadd gondolja ki mi lenne neki jó.
- Jeff, ezek közül már meg is találtad a jót, igaz?
Please Log in or Create an account to join the conversation.
- Nyarlathotep
-
Topic Author
- Administrator
-
-"Úristen, ehhez a tárgyalás témához pilótaengedély is kell? Tisztára úgy hangzott, mint amikor a pilóták beszélgetnek felszállás, vagy leszállás el?tt. De a szerel?k is ilyeneket mondogattak. Ilyen EFIS, EICAS, meg ADI meg HSI, meg asszem volt TCAS is. Kb ugyanennyit értettem a kett?b?l. Ehhez szerintem nekem külön szótár kell, amellett, hogy az ellenség lehallgatja a rádiót. Ez így nagyon kemény lesz... Az se mehet ki, hogy ezt én még most tanulom? Mert akkor valahonnan f? alól kell szerezni segédanyagot..." mondja Jeff elképedve és a fejét csóválgatva. Valószín?leg most jött rá, hogy mekkora ganajdombba sikerült neki fejjel landolnia csak azért mert a szerelem vak.
-"Akkor most egy kami az egy kami, vagy sok egyformát gondoltunk egynek?" kérdezi Azumi, ami valami olyasmire akarna utalni, hogy amit egy miko láthatott, és ami egynek segített az ugyanaz-e mint ami a másiknak, vagy több egyedi nagyon hasonló szellem. A shintoban a legtöbb általánosabb lényeg és véd?szellem elvileg egy kami nem sok különböz? szellem. Aki most találkozik el?ször igazán a sámánokkal, annak ez ilyen hagyományok mellett új lehet.
-"A többiek ugyan nem ellenkeznek a tisztelettel szemben, de ha ez zavar, akkor nem fogok nagyobb tiszteletet adni, mint amit egy embernek megadnék. Bocsánat, de ahogy egy Iszlám hív? vagy egy keresztény földig borulna a teremt?je el?tt, mert évezredek óta ez az elfogadott, úgy nálunk is ez az elfogadott. Igaz más kamikkal még nem találkoztam, de szent helyen jártam már és ott senkinek sem támadt az az érzése, hogy a tisztelettel és annak kinyilvánításával megsértik a szentély kamiját."
-"Örülök is, hogy elmondod, hisz gondolom hallottad, hogy minket többször is megkért, hogy ne is emlegessük a dolgot. Ha nem akarom zavarni, vagy bántani, megsérteni, akkor bizony csendben kell maradnom, egy kami az viszont egy kami. Ha úgy gondolod szívesen segítek is neked, már amennyire egy ember segíthet egy kaminak, de ezt nektek kellene megbeszélnetek. Rád csak nem sért?dik meg és benned biztosan jobban megbízik, mint bennem, akit csak pár napja ismert meg."
-"Rendben, baszogass csak, de azért azt gondolom tudod, hogy Aika a parancsnok. ? tudja, hogy mit akar fejleszteni és ez melyik projektjével hogyan áll összhangban. Az egészet ? építette föl, gondoltam, hogy ha engem is akar kiemelni, akkor is úgy szervezi meg, ahogy neki a legjobb. Minden parancsnok ezt csinálja, a fene se gondolta, hogy ? nem. Gondoltam, hogy hozzám vág valami morzsát, aztán dolgozhatok rajta, már amikor nem tanulok vagy tárgyalok vagy gyakorlok, vagy kiképzek vagy mit tudom én mit csinálok. Még azt sem tudom, hogy amiken eddig dolgoztam projektek azokkal mi lesz és hogy mennyi adatot tudok megtartani, már ha egyáltalán megtarthatok azokból valamennyit. Pedig az az self deploying sensory grid network projekt egész érdekes volt. "
Csapat riadó!
(gondolom itt ez a rész lezárható)
- Többnyire sok hasonlót gondoltok egynek, olykor a totemet, a szabad szellemet, a helyi szellemeket is összekeverve. Sok Kami tud kincset teremteni. Én is.
Itt Anna használja a paraképességét.
- Van aki pénzt, van aki ékszert, drága anyagokat, vagy m?tárgyakat teremt. Csak nekem nem arany, ezüst, jáde és hasonló szokott ilyenkor megjelenni hanem értékes, szép, drága, fegyverek...
Végig is simítja a teremtett kincseket.
- Látod, milyen szép, milyen éles?
- Van olyan kami, igaz az macskához köt?dik, aki ha kincset teremt, akkor abból parfüm lesz. Vagy a másiknál fodros ruha. [i:1t0a2lmv]Köszi,[/i:1t0a2lmv] de én maradok a fegyvereknél.
- Sok Kami sokféle módon gondolkodik. Mindenki mást értékel. Mást szeret. Egy kami aki a mátrixba is be tud csatlakozni egészen máshogy fog viselkedni mint aki egy ?si szentélyben tölti az idejét. Ugyanis a mátrixban senki sem fogja felismerni ki a Kami.
- Aika meg... Nem azt mondta [i:1t0a2lmv]mivel ne foglalkozz[/i:1t0a2lmv], érdemes megérteni mit kért, és miért. Természetes, hogy [i:1t0a2lmv]segítünk egymásnak[/i:1t0a2lmv], és ezért sokszor le kell mondani dolgokról, amik nekünk is fontosak lennének. Ezzel semmi baja nincs. De ha olyat ígérsz, amivel szerinte csak a szívét fájdítod, mert [i:1t0a2lmv]nem tudni[/i:1t0a2lmv] megadni neki akkor azzal bizony szomorú lesz, hiszen figyel rád, elképzelni, de úgy gondolja nem kaphatja meg. Azért sem, mert sok dolog [i:1t0a2lmv]nem rajtad[/i:1t0a2lmv] áll. Azt, hogy mit keres, azt sok szempontból tudom. És nem a testi öröm a fontos, hanem az, hogy 2 ember egymást kiegészíti és együtt többek mint külön-külön. A csapat több mint a részek összessége. Ehhez pedig mindkét fél többet tesz bele a kapcsolatba a randizásnál. [i:1t0a2lmv]Amije van, most a cégben van[/i:1t0a2lmv], így nem tud [i:1t0a2lmv]másnak mit ígérni.[/i:1t0a2lmv] Még akkor sem, ha az id?t megoldja. Hogyan talál így olyat akivel tud közösen bármit is csinálni és a sereg is elfogadja?
- Úgy gondolod, ezt támogatnád te? Lehet, hogy megtennéd. De szerinted hogy nézne ki, ha most ti [i:1t0a2lmv]kérnétek[/i:1t0a2lmv] Renrakus pénzt, vagy csak fontosnak tartanátok mit kaptok? Az, hogy ki tárgyal ilyen esetben is üzenet. Jelenleg, ha nem tudsz otthonról pénzt kérni, akkor [i:1t0a2lmv]egy diáklány vagy[/i:1t0a2lmv], kedves, aranyos és jó barát. De ezen nehezen tudsz változtatni. Mert az, hogy a cég mennyire lesz más projektekkel kompatibilis, és mennyibe kerül nem is rajtad áll, hanem Jeffen. És joggal gondolja úgy, hogy [i:1t0a2lmv]a közeljöv?ben nem lesz esélye[/i:1t0a2lmv] semmi változásra.
- És gondold el milyen szégyen volna neki, ha ezek után [i:1t0a2lmv]? nem talál senki[/i:1t0a2lmv], akinek viszont nem kellett, az keres neki alamizsnát, valaki olyat akiért nem kell tenni, csak megalázó és szégyen bárhogy összejönni vele. Ennél még anyád ajánlata is csak jobb lehet. Viszont minden ilyen emlékezteti arra is, hogy vissza is utasították, nincs esélye. És még hozzá is vágod, hogy bizony alamizsnára van szüksége. Azumi, téged ez így nem bántana? Ha az id?, a pénz, az er?források kapcsán beszélsz vele, akkor minden ezt mutatja. Jelenleg sajnos két opciója van. Ha magára is gondol a cégben, és nem figyel oda Jeffre, akkor kockáztatja a megszerzett esélyt, és akkor a semmiért dobott el sokmindent. Ha viszont a te és Jeff projektje a legfontosabb az egészben, és ezért félreteszi a saját szempontjait, akkor [i:1t0a2lmv]? maga nem tud esélyt teremteni[/i:1t0a2lmv], és a megalázó alamizsna társkeresés sem ad neki esélyt a boldogságra. És még az orra alá dörgölöd.
- Az én felvetésem egy kicsit más. Segíthetsz, de ehhez el?ször a lehet?ségeket is kell megteremteni. És tudnod kell mi az amivel tudsz segíteni, mi az amivel csak bántod. A céges dolgokba pénzt rakott, igen. De nem az id? a fontos. Hanem a lehet?ségek. Ugyanabban a kutatásban ami a tudományos fokozathoz kell, a cég is részt vehet. Nem kerülne ez több id?be. A tanítás és a munka is átfedheti sokszor egymást, ergo ezzel az id?igény nem lesz durva, f?leg nem akkor, ha a cég már fel lesz töltve megfelel? emberekkel és kamikkal. De ha Jeff keresztbe tesz neki, ha minden pénz elfogy, lekötitek a céget akkor bukta. Így 90%ban Jeffen múlik. Majd jön egy újabb fontos dolog: Amikor a cégbe kerestek jó embereket, felvételiztettek, akkor lehet értékes embereket szerezni, megmozgatni a kapcsolatokat.
- A stratégiának nem szabad keresztbe tenni, de neked is lehetnek olyan ötleteid, projektjeid, amivel a cég pénzt kereshet, amihez fel tudsz tölteni egy részleget. Le tudsz venni terhet a válláról. De eddig nem ezzel próbálkoztál. És nem olyan embert kerestél aki a közös cég részeként lehet más is. Ha rosszul próbálkozol, csak a szívét fájdítod, csak bántod az nem jó. Szóval érdemes neked is projekt ötleteken gondolkodni, hogy a cég menjen, ne kelljen annyit beleölnie. De Jeff projektjének kérdése MINDENNÉL fontosabb.
- Jeff, azt mondta olyan projekt legyen, ami[i:1t0a2lmv] neked is fekszik[/i:1t0a2lmv]. Érdemes végiggondolni mi lenne ez, és miért. És [i:1t0a2lmv]gyorsan[/i:1t0a2lmv] és [i:1t0a2lmv]jó [/i:1t0a2lmv]választ várok.
- Nyarlathotep
-
Topic Author
- Administrator
-
-"Igaz nuyen milliárdokat nem tudok belefektetni, de azért egy kevés pénzem nekem is van, csak az sajnos Renrakuval fert?zött. Kérnem ugyan nem kell, azt már odaadták, ha vissza nem vették, bár ha visszavették volna, akkor tudnék róla."
-"Nem Jeffen múlik. Ha jól tudom ezt együtt csináljuk és mivel Jeff ehhez nem konyít sokat..."
-"Mondd csak ki, hülye vagyok hozzá..." teszi hozzá Jeff
-"Bocsánat... Szóval mivel Jeff nemigazán ért hozzá, Aikának kellene terelgetnie a dolgot. Azaz ? tudja, hogy merre kell menni. Én nem merek, én sem vagyok túl nagy vezet?, közülünk talán Aika a legtapasztaltabb. Viszont a lábmunka része legalább nem okoz nekem gondot és Jeffnek ebben tudok segíteni. Az iránymutatás viszont Aika feladata szeretném hogy legyen addig amíg legalább némi alapot le nem rak ahhoz, hogy ne vágja el a saját esélyeit. Én tudom, hogy mit tudnék én elindítani, de addig amíg azt sem látom, hogy Aika miket indít, hogy ezek mennyi er?forrást és mikb?l foglalnak le addig nem merek semmit."
-"Én azt mondtam, hogy olyan projekt legyen ami Aikának fekszik. Utána majd meglátom, hogy mi marad amit föl lehet használni. Az biztosan elég lesz, ha elvihetem a legutolsó projektem. Az amúgy nem sokkal több, mint némi tézis tavalyról, de dolgoztam már rajta, b?vítgettem és lehetnek még bel?le érdekes dolgok. Nem vagyok fölotaláló, se tudós, de azt láttam, hogy hol gyenge a kommunikációs és szenzorháló és hol lehet megtörni egy egész hadmozdulatot." mondja Jeff. "Ha Azumi is hozzá tud szagolni, az külön el?ny, akkor annál kevesebb id?t fog lefogni mindhármunktól."
-"Ezek szerint Annyi volna, hogy Aika szeletelje föl az er?forrásokat ahogy akarja, és utána kezdhetjük."
Csapat riadó!
- Aika ötletét máshogy jellemezném. Nevezzük Inconspicuous Drone Network-nek. A plüssdekás csak egy drone amire illik ez. Gondolj csak valami "cybermantis"-re... De ez csak az egyik fele a problémának. Viszont, ha saját maga nem tud semmit elérni, csak alamizsnaként keresnél valakit az megalázó lenne. Ezzel csak bántod. Az meg, hogy nem Jeffen múlik hatalmas kamu. Ugyanis, ha dönteni nem is akar, akkor is csak olyan projekt jöhet szóba amit végig tud csinálni, mert különben minden hiába volt. Ha erre nem vagytok hajlandóak mit mondani és 100 vasat kell tartani a t?zben azzal veszitek el Aika minden esélyét. ? ezt már látja, elfogadt. Én viszont nem hagyom annyiban mert az "ossza el ? a dolgokat" hatalmas szemétség. És elég gonosz dolog azt mondani, hogy ugyan nem mondunk semmit, ezzel elvesszük minden esélyedet, de majd talán kaphatsz egy kis megalázó alamizsnát... Mint a rabszolga aki teljesítette a feladatot. Még talán azt is megígéred nem lesz olyan nagyon rossz az az alamizsna, csak kicsit penészes a kenyér. Ez kurva nagy szemétség ám. És [i:1alpkhjv]? sem cégvezet?nek született,[/i:1alpkhjv] nem is ezzel foglalkozott, de megpróbálja, várja ha valami nem jó visszajelzünk, er?n felül teljesítünk. Az, hogy ez új helyzet az roppant szar kifogás. A nem szeretem helyzet is. ? sem szereti. Neki is jó lenne leülni, hátrad?lni, de gondolkodik, megoldást keres, és azért, hogy ne csak ebben legyél elhozott ide. De ehhez képest annyit nem látok, hogy bármelyik?tök megnézné a mátrixban azt, hogy milyen projektekr?l van szó. Lehet, hogy Jeffnek jó lenne valamelyik. De azt a 30 miliszekundumot ami ennek eldöntésére kell sajnáljátok.
Kénytelen vagyok én is magyarázni a projektet, erre pedig most semmi szükség nincs.
- Anna, légyszíves hagyd ?ket! Azumi: A plüssdekás valóban egy részleges techdemo. Jeleztük a 2.0 már a családi vállalkozás része. Hogy ez mennyire lesz Renraku mennyire nem, az jó kérdés, de fontos. Szerinted egy mátrixra köthet?, a kaját rendel? h?t?gép, a robotorporszívó, stb. nem alkothat hálózatot? A h?t?gép hozzáfér az adatokhoz. Rendben. A jelet szinte észrevétlenül továbbítja optikai úton... Eljut a szobában lév? porszívóhoz. Az pedig az ultrahangos szenzor jeleibe keveri bele ügyesen az adatot, és megrezgeti az ablakok üvegtábláit. Persze egy olyan ablakét amit elvben nem lát egy lézermikrofon. De egy ablakmosó drone már látja. Az a drone viszont ismét továbbadja a jelet. Mondjuk egy illatosító rendszernek. Az viszont kémiai kommunikáció útján juttatja ki az információt... Igen, az illat kevergetés is belefér ide.
- De azt mondod nem az a cél, hogy a mátrixban található adatot vigyük ki észrevétlenül? Rendben. Ipari kémkedés mellett jöhet egy másik példa. A h?t? által leadott rendelések és adatok közé keveredhet megfelel? steganográfiai eljárás után mondjuk a porszívó által látott dolgokról készült videó felvétel. Azaz a kommandós anélkül tud kémkedni egy túszejtés helyszínén, hogy az nyilvánvalóvá válna, mert a nyilvánvaló útvonalak mellett más kommunikációs csatornát építesz ki, a droneok közötti hálózat adatátvitelre való használatával. Ha megnézed, hasonló hálózatot alkotó UAVok, repül?eszközök kérdése már kutatási területként is felmerült az egyetemen. Miért? Mert ezek a többcélú hálózatok harctéren is alkalmazhatóak. A trükk az, hogy az ellenfél vagy mindenre l?, a régi takarítógépt?l, a vasalóig, vagy nem tudja mit enged a háta mögé. Ezzel vagy lelassítod, vagy er?forrás-pazarlásra kényszeríted. És pont.
- Legyen szó m?szaki zárról, drone hálóról, vagy bármi apróságról: Az ellenség egy-két csatornát könnyen tud megzavarni, de ha belegondolsz abban, hogy a droneok szenzorai és egyéb eszközei segítségével több kommunikációs csatornát hozol létre, és ezzel egyszer? tuneling segítségével többcélú hálózatot építesz az egy igen érdekes megoldás. F?leg akkor, ha sok szenzorral és olcsó, könnyen kihelyezhet? droneokkal kombinálod. Renrakunál azt mondanák ebben a rendszerben benne lehet a civilekbe épített kiberver is. Még a leveg?b?l kiszórható harckocsiaknák vezérl? chipje is a hálózat része. Mert ugye a rövid hatótávolságú jeleket sokkal nehezebb lehallgatni, mert hozzájuk is kell férni. De ezzel szenzorokat, sok apróságot lehet átvinni. Azaz a trükk a plusz átviteli csatornában, redundáns hálózatban, váratlan átviteli csatornák alkalmazásában van. Szenzorokra is épül a hálózat nem csak hagyományos átviteli eszközökre.
- Viszont a plüssdekáshoz sokmindent te szedtél össze, a designben a te munkád is benne volt. Nem hiszed? Képzeld el, mi lett volna, ha helyetted Crystal segít... Az ellenség két fényévr?l szúrja ki a gyémántfény? flitterekr?l, hogy az ilyesmi nem oda való, az túl felt?n?. Szóval az apróságok is számítanak. De hálózat szervezés, swarm intelligence, routing algoritmusok, titkosítás, steganográfia, stb. rengeteg neked való feladat lesz benne. Az eltér? jelzések és átviteli csatornák kapcsán is ott van a szemafor projekt. A nyilvánvaló funkcióval bíró, egy funkciós, kevésbé redundáns hálózatokkal szemben az ilyen megoldásoknak jelent?s el?nye van. Ez a projekt err?l szól. A Plüssdekás meg egy közösen összehozott, nagyon cool, nagyon kawaii techdemo. De ett?l még [i:1alpkhjv]techdemo [/i:1alpkhjv]egy early alpha alapján. Amit együtt hoztunk össze.
- És nem hiszem, hogy egy Swarm Intelligence alapú útválasztókból álló hálózat tervezésében sokkal járatosabb lennék mint te, így pedig könnyen lehet, hogy te is könnyen megmondod mi kell ahhoz, hogy ezzel haladjunk. De ugye ez csak a plüssdekás 2.0 kérdése. [i:1alpkhjv]Ezek mellett [/i:1alpkhjv]a házban szervezett nyomozó képzéshez kerül majd egyszer?sített kiképz? szimulátor project is, de ennek akkor van igazán értelme, ha kitalálunk egy a Lone Star és a Knight Errant igényeinek is megfelel? helyszínel? drone hálózatot. Ami a zavaró jelek esetén önszervez?d?. Pont azért, hogy legközelebb ne késsenek a helyszínelésnél a sugárzás felismerésével. Pontosan láttuk mi volt a nehézség a ház b?vítésénél, sok esetben egy mobil bázis felépítése sem lenne egyszer?. Ez is a plüssdekás kapcsán megjelen? hálózati megoldás és pár szenzor alapján mehet. A jelenleg konténerek helyett, mellett erre lehet új platformot kitalálni. Például úgy, hogy a konténer két oldala kihúzható legyen és belül sok dolog gyorsan elrendezhet? maradjon. Ezzel ahol egyben van szükség nagyobb légtérre de nem sátrat akarunk felverni ott ez mindenképpen hasznos lehet. Friss harctéri tapasztalatokra, új szállítási lehet?ségekre figyelemmel ki lehet alakítani erre egy megfelel? platformot. Csakhogy egy lépéssel továbbmennék. Illetve kett?vel.
- Az egyik, hogy ne csak bázissal kell számolni, hanem ahol a sereg feladata az újjáépítés akár természeti katasztrófa, akár háborús helyzet után, ott egy gyors újjáépítésre alkalmas rendszert érdemes kitalálni, amivel nem csak katonai bázis hozható létre, hanem 10-20 év élettartammal szükség szerint ideiglenes települések is. Ez pedig a jelenlegi konténereken túl kellene, hogy mutasson. Például az iskolák kapcsán. Ugye természetesen az ilyen civil használatra alkalmas rendszer kapcsán fontos az önszervez?d? hálózat kialakítása, a kórházi modulok redundáns áramellátása és pár más apróság.
- Ha belegondolsz akkor a rendszer lényege ugyanaz az önszervez? megoldás, és ugyanaz a hálózati rendszer. Az, hogy speckó konténert vagy gépházat rakunk köré az sok szempontból a kisebb dolog. Mint az is, hogy éppen milyen feladatot lát el a hálózat, és hogy ilyenkor többé kevésbé konvencionális lesz a kommunikáció, optikai megoldások, valamint az az áramért felel?s vezetékeken való hagyományos kommunikáció, amivel már jó ideje kísérleteztek.
- A plüssdekás utódai között teljesen emberszer? robotok is lesznek, sok trükk lehet ezek kommunikációjában. De sok esetben a kommunikációs csatornáról nem fogjuk bemutatni azt, hogy hálózat, s?t sok esetben a kommunikációs megoldás nem is lesz látható, hiszen nincs hálózat amihez csatlakozzon, a szenzor jeleit csak feldolgozza a software és vár a parancsra. Ezzel egy id?ben énekel mint egy 50 éves vokaloid. Vagy táncol. Vagy fehérnem?t árul. Oktat. Segít a fegyver tesztelésében. Katonát képez ki. Helyszíneléssel foglalkozik. Ahhoz, hogy [i:1alpkhjv]azt mutassuk a humanoid robot üzlet az egyik profil és a hálózatról hallgassunk[/i:1alpkhjv], sok csinos és sokoldalú humanoid robot kell majd. Ez a másik irány. Ez valószín?leg mindkett?nknek fekszik, plüssdekásnál is ment.
- Azzal, hogy [i:1alpkhjv]kutatunk[/i:1alpkhjv], ellen?rzünk, tesztelünk, kutatómunkát végzünk le tudjuk szorítani a költségeket, hiszen logisztikára, komoly gyártó kapacitásra egyel?re nem kell költeni. De akár ez, akár az akkreditált laboratóriumként való tesztelés viszonylag körülhatárolt projekt, közel sem biztos, hogy Jeffnek bármelyik is tetszene. Márpedig ha újabb nagy projektet kell kitalálni, az [i:1alpkhjv]id?[/i:1alpkhjv] és [i:1alpkhjv]rengeteg pénz.[/i:1alpkhjv] Ezt pedig nem lenne jó úgy elkölteni, hogy Jeffnek az sem lenne jó. Mert, ha tetszik, ha nem egy nagyobb projekt körülbelül ekkora.
Anna itt újra hozzá akar tenni valamit:
- Meg bizonyára lesz járm?ves projekted. Ami érdekes lehet a banda miatt. De az nem hiszem, hogy Jeff kedvére vállna. Lehet projekt a black hammerre, de azt ugye én viszem, ha engem is be akarsz venni a cégbe. És lesz még pár apró ötlet amit én hozok be. De akár lehet filmezés. Az auditált labor kapcsán a firmware tesztelés és katonai firmware fejlesztés az egyik kiegészít? projekt, a másik talán sok bemutató film készítése... Azaz így is sok dolog lesz...
- Nyarlathotep
-
Topic Author
- Administrator
-
Csapat riadó!
Útvonal
- You are here:
-
Home
-
Forum
-
Egyebek
-
Az oldalról
-
Moderáció
- Infraction for Thrall: Sorozatos tiszteletlenség
Aktuális gondolatok
Ha saját szerepjátékot alkotnál, legyen az első kérdés az: Van-e valami olyan játék, amivel játszanál, de nem elérhető a piacon?
Cookie kezelés
This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.
You have declined cookies. This decision can be reversed.
You have allowed cookies to be placed on your computer. This decision can be reversed.
How to resolve AdBlock issue?